Χωρίς μέσα μεταφοράς, αλλά και χωρίς δακτύλιο, η Αθήνα

Με μπαράζ απεργιών απαντούν ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσα εκτυλίσσονται στο αμαξοστάσιο του μετρό.

Χωρίς ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, καθώς τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Τραμ όπως  επίσης και τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής και Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργατικών Κέντρων Αθήνας.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία, ενώ το ίδιο ισχύει και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Αξίζει να τονιστεί πως η πρόθεση εργαζομένων και συνδικάτων είναι να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Για να διευκολυνθεί το κοινό που μετακινείται στους δρόμους της πρωτεύουσας, δε λειτουργεί σήμερα ο δακτύλιος και είναι ελεύθερη η διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης στο χώρο του αμαξοστασίου των Σεπολίων είχε προσέλθει η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έκανε κάλεσμα στους απεργούς του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και τους λιμενεργάτες να συμπαρασταθούν στους απεργούς του μετρό.

Πορεία προς τη Βουλή από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στις 13:00 της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στο μέτρο έχουν αποφασίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή. Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν απευθύνει κάλεσμα προς όσους εργαζομένους και άλλα σωματεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση. Αντίστοιχα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στους απεργούς στις 10:00 του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος.

Γ. Παναγόπουλος: "Ακραία και αντιδημοκρατική η επίταξη"

Στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τάσσεται η ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε το μέτρο της επίταξης ακραίο και αντιδημοκρατικό.

"Η εργασία δεν πρέπει να μπαίνει σε διαφήμιση. Όταν μια επιχείρηση που μπαίνει στο δημόσιο δεν είναι ελλειμματική γιατί πρέπει να μπαίνει μαχαίρι στο μισθό τους;",αναρωτήθηκε ο κ. Παναγόπουλος.