Ανάπλαση του κέντρου από το δήμο Αθηναίων

Την πρωτοβουλία για την προώθηση σχεδίου αστικών παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.

Το σχέδιο θα αφορά τις περιοχές: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγίου Κωνσταντίνου - πλατεία Βάθη, πλατεία Αττικής, πλατεία Αμερικής, Φωκίωνος Νέγρη, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο - Εξάρχεια, Εμπορικό Τρίγωνο - Πλάκα.

Η προσπάθεια έχει στόχο την αναζωογόνηση του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση του κέντρου της πόλης, την προώθηση της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Αθηναίων, καθώς και την τοποθέτηση της πόλης για την επιτυχή διεκδίκηση πόρων της επόμενης Προγραμματικής περιόδου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός του 2013 και θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Αθηναίων.

Στη συνάντηση, τέλος, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ του δήμου και του ΥΠΕΚΑ, καθώς και του ΟΡΣΑ, και τονίστηκε πως δίνεται μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει σχεδιασμός με χειροπιαστά αποτελέσματα για ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας, που παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα πολύπλευρης υποβάθμισης.