Έξω από τη ΔΕΗ Καρδίτσας οι αγρότες

Συμβολική διαμαρτυρία για τις συνεχείς ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, πραγματοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας έξω απο το κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα.

Κλειδί η συνάντηση με τον υπουργό Θ. Τσαυτάρη

Στο μεταξύ, η συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάση Τσαυτάρη ορίστηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου. Στάση αναμονής τηρείται στον αγροτικό κόσμο ενόψει των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης επαφής και συνεπώς, κάθε διαμαρτυρία είναι περιορισμένη και γίνεται μόνο σε συμβολικά πλαίσια.

Εάν, πάντως, η συνάντηση αποβεί άκαρπη, οι αγρότες φαίνεται να έχουν έτοιμο το πλάνο των κινητοποιήσεών τους και αυτό που μένει είναι να δοθεί το σήμα για την έναρξής τους.

Τι ζητούν οι Έλληνες αγρότες

Κατά βάση, οι Έλληνες αγρότες διαμαρτύρονται για την μείωση της τιμής του ΦΠΑ, απο 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησής τους απο τους προμηθευτές τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου αγρότες της Ημαθίας, προσκείμενοι στην "Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών", έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό.

Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν τελικά το δρόμο και για πόσο χρονικό διάστημα.