Συνεχίζει και το Σάββατο το χειρόφρενο στο μετρό

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου οι συρμοί του μετρό λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κάνουν πράξη τις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις, σκληραίνοντας τη στάση τους.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ακόμη και τώρα η αυξημένη κίνηση που επικρατεί ήδη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου στους δρόμους της Αθήνας.

Ειδικότερα, μεγάλη κίνηση συναντούν από το πρωί οι οδηγοί στην έξοδο της λεωφορου Κηφισού από τη έξοδο Ροσινιόλ προς Αχαρνών, στην είσοδο της λεωφορου Κηφισού από Αττική Οδό μέχρι την έξοδο Κολοκυνθούς και χαμηλότερα προς την έξοδο προς Πέτρου Ράλλη, στην ίδια την Πέτρου Ράλλη στο ύψος του Άγιου Ιωάννη Ρέντη, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρου Κατεχάκη προς Ηλιούπολη, στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας, από Αλεξάνδρας μέχρι Φάρο Ψυχικού, στην άνοδο της Συγγρού από Άγιο Σώστη, στη λεωφόρο Αμαλίας, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Πειραιώς και περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος μέχρι τη στροφή για Κερατσίνι-Δραπετσώνα.

Προβλήματα παρουσιάζονται επίσης στην κάθοδο της Κηφισίας από τη στροφή της Καποδιστρίου μέχρι τους Αμπελόκηπους και στη Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μπλοκαρισμένες από τα αυτοκίνητα είναι και οι οδοί Υμηττού και Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι.