Χωρίς φαγητό και ζεστό νερό στην εστία του Πολυτεχνείου

Στη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι φοιτητές μένουν νηστικοί και διαβάζουν με κεριά.

 Στο συγκεκριμένο χώρο διαμένουν αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι συχνά φεύγουν από το εστιατόριο νηστικοί, καθώς δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε γεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", πολλοί σπουδάζουν στα ΤΕΙ Αθήνας, τα οποία δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης. Έτσι μένουν πάντα τελευταίοι, τρώνε ό,τι περισσεύει και συχνά δεν περισσεύει τίποτα.

Η απουσία φύλαξης του κτιρίου αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα ασφάλειας, αφού μπορεί ο καθένας να τριγυρνά ανενόχλητος στους ορόφους.

Το ζεστό νερό δε φτάνει ποτέ στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου και οι φοιτητές που μένουν ψηλά αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό. Συν τοις άλλοις, πολύ συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος.

Το κτίριο, τέλος, δε διαθέτει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το κυλικείο, στο ισόγειο, είναι το μόνο μέρος, όπου είναι διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο.