Έφοδος μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Έφοδο έκαναν νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Αργότερα, αποχώρησαν από το χώρο του υπουργείου, μαζί με τους διαμαρτυρηθέντες οικοδόμους.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και πάλι.

Νωρίτερα, τα ΜΑΤ αποπειράθηκαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που παρά την ισχυρή βροχή, συγκεντρώθηκαν στην οδό Πειραιώς. Οι σκηνές εκτιλύχθηκαν εν μέσω της πορείας των οικοδόμων στην οδό Πειραιώς.

Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται και πραγματοποίησαν πορεία, σε συνέχεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων της Τετάρτης. Ακόμη πιο νωρίς, βρέθηκαν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας επί της Σταδίου με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων μπροστά από το κτίριο.

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα έχουν στις 24 Ιανουαρίου 2013 οι εκπρόσωποι του Σωματείου των Οικοδόμων.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία ορίστηκε για το τέλος του μηνός. Οι οικοδόμοι, ζητούν να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67 χρόνια.