Στις κάλπες θα κριθεί η συνέχιση της αποχής των δικαστικών

Στις κάλπες φαίνεται ότι θα κριθεί η συνέχιση των παρατεταμένων κινητοποιήσεων των δικαστικών.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για να στηθούν κάλπες στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, ώστε όλοι οι δικαστές να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι να κατεβαίνουν από την έδρα από τις 12:00 έως τις 15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Η πρόταση αναμένεται να τεθεί επισήμως στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΔΕ το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να κριθεί αν δικαστές και εισαγγελείς θα αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Την ίδια ώρα, οι δικαστικοί λειτουργοί στο σύνολό τους συνεχίζουν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο αγωγές κατά του τρίτου Μνημονίου και της μείωσης των αποδοχών τους. Χαρακτηριστικά, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου κατατέθηκαν από 46 δικαστές δυο ομαδικές αγωγές και τέσσερεις ατομικές αγωγές.

Στο μεταξύ για τις 22 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Αντίστοιχα, στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους σε γενική συνέλευσή τους και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου 2012.