Ξεκινούν 15 έργα για την αναβάθμιση της Αττικής

Ξεκινούν άμεσα 15 έργα για την Αθήνα. Το σήμα της εκκίνησης έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Η Περιφέρεια Αττικής, εντάσσει τα πρώτα 15 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35,5 εκατομμυρίων ευρώ, στη Συλλογική Απόφαση για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στηρίζοντας έμπρακτα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, έχει ετοιμάσει τις σχετικές προσκλήσεις. Ειδικότερα ο δήμαρχος υπέγραψε τις πρώτες επτά προσκλήσεις του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων σε τομείς πολιτικής που αφορούν:
•Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση ύψους 25 εκ. ευρώ
•Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων ύψους 16 εκ. ευρώ
•Επεξεργασία ύδατος ύψους 10 εκ. ευρώ
•Υποδομές Υγείας ύψους 5 εκ. ευρώ
•Υποδομές Φροντίδας παιδιών ύψους 5 εκ. ευρώ
•Ενεργειακή απόδοση, συμπαραγωγή, διαχείριση ενέργειας, ύψους 7,5 εκ. ευρώ
•Προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση, επιθεώρηση/ Μελέτες, Τεχνικοί Σύμβουλοι, Αξιολόγηση ύψους 2,1 εκ. ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι: "Τα 15 αυτά πρώτα έργα αποτελούν μόνον την αρχή ενός ευρύτερου, ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας υποβάθμισης της πόλης, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης που έχει πλήξει την Αθήνα. Με το Δήμαρχο Αθηναίων δίνουμε μαζί τη μάχη, ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα της πόλης και να έρθει η ουσιαστική ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη".