Κλειστά σχολεία και δρόμοι λόγω πάγου

Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Αττική, αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και κάποια θα λειτουργήσουν από τις 10:00 και μετά.

Στο δήμο Αχαρνών δε θα λειτουργήσουν μόνο τα σχολεία του δημοτικού διαμερίσματος Θρακομακεδόνων, ενώ στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τρεις δημοτικές κοινότητες του δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Διονύσου, αλλά θα ανοίξουν στις 09:00 και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα. Ανοικτοί είναι όλοι οι δρόμοι στο δήμο.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά σε Νέα Πεντέλη και Μελίσσια, ενώ στην Παλαιά Πεντέλη θα ξεκινήσουν από τις 10:00. Σε ολόκληρο το δήμο Πεντέλης, πάντως, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

Επίσης, στο δήμο Ωρωπού (Αυλώνα, Αφίδνες, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Πολυδένδρι, Συκάμινο, Ωρωπός) και στο δήμο Φύλης (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά) τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00 για λόγους ασφαλείας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων - Κλειστοί δρόμοι

Παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, παραμένουν κλειστές:

- Η λεωφόρος Πάρνηθος, από την 22η χιλιομετρική θέση – τελεφερίκ προς καζίνο "Μont Parnes".
- Η λεωφόρος Φυλής-Δερβενοχωρίων, από το ύψος της διασταύρωσης της Μονής Κλειστών, προς Δερβενοχώρια.
- Περιοχή του Παπάγου, από το τέρμα της οδού Αναστάσεως προς τον Υμηττό.

Στην Αθήνα απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επ. Ο. Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου – Αγ. Μερκουρίου και στην οδό Αγίας Τριάδας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΙΕΡΙΑ
Επ. Ο. Βρύας - Ρητίνης, στο 2ο χλμ., λόγω κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως