Ο θάνατος περπατά στους δρόμους της Αθήνας

“Καθώς η Ελλάδα μπαίνει στον τρίτο χρόνο κρίσης, η οικονομική δυσχέρεια και η απόγνωση διαλύουν τον κοινωνικό ιστό” γράφει η Huffington Post σε ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ της από τους δρόμους της Αθήνας, όπως αναφέρει.

“Αυξάνονται οι θάνατοι στους δρόμους της Αθήνας: Το ανθρώπινο κόστος της ελληνικής τραγωδίας” είναι ο τίτλος του άρθρου.

Επισταμένη αναφορά γίνεται στην τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων του ιού του HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών. Ενώ υπογραμμίζεται και ο κίνδυνος για ολόκληρη την κοινωνία καθώς πολλές -κυρίως γυναίκες- χρήστες καταφεύγουν στην πορνεία για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κοινωνικές δαπάνες για την υγεία έχουν πέσει κάτω από το 6% του ΑΕΠ τη στιγμή που ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9%.

“Ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να περάσει μεταρρυθμίσεις που θα θίξουν την ολιγαρχία των οικογενειών που ελέγχουν το χρηματοοικονομικό τομέα, έκοψε με ταχείς ρυθμούς κοινωνικά προγράμματα κατά 40%... Σαν αποτέλεσμα, η χώρα είναι αντιμέτωπη με ανησυχητική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών, της πορνείας και της μόλυνσης με τον HIV” γράφει.

Ενώ οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμα είναι πολύ σκληρές.

“Εν τω μεταξύ, στους δρόμους της χώρας υπάρχει η αίσθηση ότι η Ελλάδα γίνεται επιτέλους σύγχρονο κράτος” καταλήγει με ένα εξαιρετικά πικρό και δηκτικό σχόλιο το δημοσίευμα.