Ο οφθαλμίατρος εξέτασε τον 52χρονο σαδιστή της Δάφνης

Προσκόμισε στην ανακρίτρια το πιστοποιητικό τυφλότητας ο πατέρας του κατηγορούμενου

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει η αναπηρία που επικαλείται ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στο σπίτι του, στη Δάφνη.

Με εντολή εισαγγελέα χθες οφθαλμίατρος μετέβη στον Κορυδαλλό όπου κρατείται προσωρινά ο 52χρονος, ο οποίος δηλώνει τυφλός, και τον υπέβαλε σε πολύωρη εξέταση.

Η ιατρική εξέταση έγινε στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο 52χρονος σε ανάρτηση του στα social media .

Η εξέταση του κατηγορούμενου έγινε στο νοσοκομείο των φυλακών και το ιατρικό πόρισμα που θα συνταχθεί θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος επέστρεψε σήμερα στο κελί του την Ε' πτέρυγα του Κορυδαλλού την ώρα που ο πατέρας του προσκόμιζε στην 11η τακτική ανακρίτρια τα ιατρικά έγγραφα που σύμφωνα με τους ισχυρισμού του πιστοποιούν την αναπηρία του γιου του σε ποσοστό 95% μιας και ο γιος του δεν το είχε κάνει κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού για περίπου μια ώρα και κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τον γιο του. Μαζί με το πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ- εκδόθηκε το 2015 – το οποίο καταγράφει ποσοστό τυφλότητας 95% ο ηλικιωμένος άνδρας παρέδωσε και βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης η οποία, σύμφωνα με όσα λέει, πιστοποιεί την γνησιότητα του επίμαχου εγγράφου. 

«Αυτό το έγγραφο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις του δικαιώματος του κατηγορουμένου για αίτημα αποφυλάκισης» τόνισε σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου, Λευτέρης Ειρηνάκης χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος προτίθεται να ζητήσει την αποφυλάκιση του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Πάντως, εκτός από το ιατρικό πόρισμα, κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρούνται και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον έλεγχο του υλικού που έχουν καταγράψει οι κάμερες στο σπίτι –κολαστήριο τα οποία αναμένεται θα κρίνουν την βασιμότητα των ισχυρισμών του κατηγορούμενου. 

Μαρία Ζαχαροπούλου