Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών 3 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Συζητείται σήμερα το νέο αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοσή τους

Στο Εφετείο συζητείται το νέο αίτημα των Τούρκων για την έκδοση των τριών από τους οκτώ στρατιωτικούς

Το νέο αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι Τούρκοι επανήλθαν με δεύτερο αίτημα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που είπε «όχι» στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Η Τουρκία αποδίδει στους οκτώ ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος και τους κατηγορεί για απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, για απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και εμπόδισης για να εκτελέσει την αποστολή της, για απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης, για απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης, για πρόκληση ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας κ.α.

Με το νέο αίτημα της Τουρκίας η λίστα των αδικημάτων για τα οποία ζητούν την έκδοση των οκτώ για να δικαστούν συμπληρώθηκε και με άλλα δευτερεύοντα, μεταξύ των οποίων και αυτό της πρόκλησης ζημιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οκτώ Τούρκοι παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου.