Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του, μετα την τριπλή στεφανιαία παράκαμψη στις 17 Μαρτίου

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος από τις 17 Μαρτίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς η μετεγχειρητική του πορεία -υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη- χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη, λόγω της μεγάλης αδυναμίας του. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής του Β΄ καρδιοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου, ο κ. Τσοχατζόπουλος, 78 ετών, εισήχθη στο «Ιπποκράτειο», στις 17 Μαρτίου, με διάγνωση νόσου στελέχους, στεφανιαία νόσο 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Την Τρίτη, 22 Μαρτίου, υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. 

«Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής δύο ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του νοσοκομείου». 

Σημειώνεται ότι «η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».