Αποζημίωση 580.000 στους οικείους του κυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Σινούκ στη Σιθωνία Χαλκιδικής, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρο, 11 συνοδούς του και το 6μελές πλήρωμα του ελικοπτέρου, το ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλλει ως αποζημίωση στη γυναίκα του και στο γιο του 36χρονου πιλότου του ελικοπτέρου, Παναγιώτη Παπαναστασίου, το ποσό των 580.000 ευρώ.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή της συζύγου του κυβερνήτη του ελικοπτέρου και του ανήλικου γιου του. Και οι δυο με αναγνωριστική αγωγή που κατέθεσαν ζητούσαν να τους καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στον καθένα για αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον αιφνίδιο θάνατό του Παναγιώτη Παπαναστασίου.

Με απόφασή του το δικαστήριο ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίες αναγνώρισε ευθύνη του ελληνικού δημοσίου έναντι των μελών της οικογένειας του άτυχου κυβερνήτη και επιδίκασε το ποσό των 180.000 ευρώ στη σύζυγο του Π. Παπαναστασίου και το ποσό των 400.000 ευρώ στο ανήλικο παιδί του, με το νόμιμο τόκο από την ημέρα κατάθεσης της σχετικής αγωγής.