Ποιοι δρόμοι της Αθήνας γίνονται (επιτέλους) πεζόδρομοι

Από αυτό το Σάββατο πεζοδρομούνται δρόμοι όπου εδώ και χρόνια – παρ' ότι έχουν χαρακτηριστεί πεζόδρομοι- κυκλοφορούν οχήματα

Το ακούμε χρόνια αλλά από αυτό το Σάββατο, 1η Απριλίου (μήπως είναι πρωταπριλιάτικο αστείο;), δρόμοι του εμπορικού κέντρου της Αθήνας γίνονται πεζόδρομοι... επιτέλους.

Από αυτό το Σάββατο, απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος και ο δήμος Αθηναίων αποδίδει στους πεζούς τους δρόμους αυτούς.

Πρόκειται για τις κάθετες στην οδό Αθηνάς, τις οδούς Βύσσης και Καϊρη, στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου της πρωτεύουσας.

Ο δήμος Αθηναίων προειδοποιεί τους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνον τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι. Η ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις έχει ξεκινήσει, η συζήτηση είναι παραγωγική, με θετικό πρόσημο για την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.