Καμίνης: Ζητώ την παραίτηση Τόσκα

"Ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια"

Τη διακίνηση ναρκωτικών στους χώρους των καταλήψεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ζητώντας την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Αναφερόμενος στις καταλήψεις σε κτίρια της Αθήνας τόνισε μάλιστα πως κατά περίεργο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

«Ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια» σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, επισημαίνοντας ότι μέχρι το 1998 που ήταν ο ίδιος πανεπιστημιακός δεν υπήρχαν παρόμοια φαινόμενα. Δυστυχώς, ανέφερε ο δήμαρχος, τίποτε δεν κινείται σε αυτή την πόλη για την αντιμετώπιση της ανομίας γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι ο κ. Τόσκας πρέπει να παρατηρηθεί.

Αναφερόμενος στις προθέσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας στους δήμους δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να ελέγξει πολιτικά την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανακοίνωσε δε ότι προέτρεψε έναν δημότη να καταγγείλει στην αστυνομία γιατρό των δημοτικών ιατρείων επειδή του ζήτησε χρήματα.