Φτηνό αντίγραφο ο Ελ Γκρέκο που βρέθηκε στο σπίτι επιχειρηματία

"Δεν κρίνεται ότι είναι ένα έργο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο" δήλωσε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Καμία σχέση με τον διάσημο ζωγράφο Ελ Γκρέκο δεν φαίνεται να έχει ο πίνακας που βρέθηκε πριν λίγες μέρες σε σπίτι γνωστού ηλικιωμένου επιχειρηματία.  

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε πως «το έργο έχει φθάσει στην Εθνική Πινακοθήκη κι έχει εξετασθεί. Δεν κρίνεται ότι είναι ένα έργο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο».  

Νωρίτερα, ο ίδιος ο 81χρονος δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ότι πρόκειται για αντίγραφο μηδενικής αξίας που είχε αγοράσει από το Κολωνάκι για πολύ λίγα χρήματα.

«Είναι αντίγραφο και μου άρεσε. Το είχα πάρει με πολύ λίγα λεφτά. Το αγόρασα και το είχα 35 χρόνια κρεμασμένο. Τώρα ήλθε η αστυνομία. […] Τους το είπα ότι είναι αντίγραφο αλλά επειδή είδαν μία επιτυχία, θεωρούν ότι έγιναν και Θεοί και μπορούν έναν άνθρωπο να τον εξευτελίζουν» είπε στην εκπομπή. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα, πίνακες, όπλα, βυζαντινές εικόνες και αρχαία νομίσματα, που βρέθηκαν στο σπίτι του, δήλωσε ότι τα αγόρασε  όλα νόμιμα και ότι τα περισσότερα από τα έργα τέχνης είναι ψεύτικα

«Όπλα, αντίκες του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου και αυτά , καταλαβαίνετε ότι είναι υπερβολές όλα αυτά. Αυτά είναι αντίκες που τα πουλάει ο στρατός και τα αγόρασα νόμιμα» είπε στην εκπομπή TatianaLive.  

«Έχω έναν κεφάλι από ένα πήλινο το οποίο αγόρασα δέκα ευρώ από το Μοναστηράκι» πρόσθεσε.