Οι αγρότες ετοιμάζονται για το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας

Κάλεσμα σε Λάρισα και Θεσσαλία από την η Πανελλαδική Επιτροπή για αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες της Θεσσαλίας, για το μπλόκο της Νίκαιας, στο οποίο αναμένεται να κατευθυνθούν αύριο, Πέμπτη με τα τρακτέρ τους. 

Πρόσκληση προς τους αγρότες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας για την πραγματοποίηση του μπλόκου της Νίκαιας, ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων. 

Σύμφωνα με το κάλεσμα της Επιτροπής, αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων. 

Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού αύριο στις 11:00, στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Κάλεσμα απευθύνει στους Τρικαλινούς αγρότες και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ» (ΟΑΣΤ) και οι αγροτικοί σύλλογοι, καλώντας τους να στήσουν αύριο μπλόκο με τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, μαζί με τους συναδέλφους της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Κινητοποιήσεις στο Αίγιο

Αγρότες της Αιγιάλειας έκλεισαν την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό. Σύμφωνα με την απόφαση που έχουν πάρει οι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, θα επαναλάβουν και αύριο το απόγευμα το κλείσιμο της εθνικής οδού και στην συνέχεια θα πάρουν νέες αποφάσεις.

Σε "ετοιμότητα" και η Μακεδονία

Στην τελική ευθεία για δυναμικές κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, έχουν εισέλθει οι αγρότες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.  Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και να οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι. 

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), χωρίς να έχουν τον χρόνο να τους πιέζει, αποφάσισαν στη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση, να συνεχίσουν την ενημέρωση του κόσμου τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Κυριακή, στις 18:00.

Όχι σε άμεσους αποκλεισμούς δρόμων λένε οι αγρότες της Ροδόπης

Δεν σχεδιάζουν αποκλεισμούς δρόμων προς το παρόν οι αγρότες των δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, όπως προέκυψε από την χθεσινή τρίωρη σύσκεψη των εκπροσώπων τους, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Ροδόπης αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κινούνται στην λογική της απομόνωσης εκείνων των συναδέλφων τους που «πούλησαν» όπως, χαρακτηριστικά ειπώθηκε, τις περσινές κινητοποιήσεις τους, καθώς και στην αποφασιστική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να είναι η συμμετοχή τους στο σχεδιαζόμενο συλλαλητήριο, στη εμπορική έκθεση Zootechnia στην Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νωρίτερα κινητοποιήσεις, κάτι που θα εξεταστεί σε νέα τους σύσκεψη, την ερχόμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου.