Αγρότες: Που και πότε θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα μπλόκα σε Κουλούρα, Αίγιο, Μελούνα Λάρισας και στην εθνική οδό Άργους - Κορίνθου.

Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα μπλόκα σε Κουλούρα, Αίγιο, Μελούνα Λάρισας και στην εθνική οδό Άργους - Κορίνθου.

Παράλληλα οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι θα προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από εφορίες και πλατείες πόλεων.

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία.

Από την άλλη, οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού, που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλόκο των Μικροθηβών, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, από την περιοχή του Αερινού υπολογίζει έξοδο μέχρι 40 τρακτέρ στον οδικό κόμβο σε πρώτη φάση, χωρίς να έχει ακόμη αποφασισθεί η ημέρα της κινητοποίησης, που θα συνδυασθεί με την κάθοδο των τρακτέρ στη Νίκαια υπό τον Βαγγέλη Μπούτα.

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Τρακτέρ και στο κέντρο της Βέροιας

Με τα τρακτέρ ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10:30 από τον κόμβο της Κουλούρας οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Κατευθύνονται στο κέντρο της Βέροιας και προσανατολίζονται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (στο κέντρο της πόλης), όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα διαρκέσει έως και τις 14:00, οπότε και μεγάλη μερίδα των συμμετεχόντων -αγρότες και κτηνοτρόφοι- θα επιστρέψουν στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, ξεκινώντας το στήσιμο του μπλόκου τους.

Στη σημερινή κινητοποίηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την πρώτη σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, έχουν δηλώσει συμμετοχή φορείς της Βέροιας, όπως Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, οδηγοί ταξί και αστικών, και φοροτεχνικοί.

Η «Βέροια σήμερα κατεβάζει ρολά και όλοι μαζί οι φορείς και άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε απέναντι στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Τονίζεται ότι το μπλόκο της Κουλούρας συντάσσεται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας.