Που είναι απαραίτητες αλυσίδες λόγω του χιονιά

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας είναι απαραίτητη η  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων μετά τις έντονες χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα διακόπηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Βόλου – Ζαγοράς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος).

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ορεινό όγκο του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτό, μέχρι τα Χάνια. Επίσης, χθες το απόγευμα από την έντονη βροχόπτωση διακόπηκε πρόσκαιρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος Σ.Ε.Α. Ευαγγελισμού, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων.Η κυκλοφορία γινόταν μόνο από τον αριστερό παράδρομο. Σήμερα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται:

-Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 27ο χλμ. έως 54ο χλμ.
-Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 27ο χλμ έως 45ο χλμ.
-Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου από 23ο χλμ. έως 43ο χλμ.
-Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Μετσόβου από 25ο χλμ έως 40ο χλμ
-Εντός των οικισμών του ορεινού όγκου του Νομού.

Η Επαρχιακή οδό Καστοριάς– Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου) από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ. είναι κλειστή για όλα τα οχήματα, λόγω των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα και καθίσταται αδύνατος ο αποχιονισμός.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς– Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου) από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ.
-στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς– Ιωαννίνων, (μέσω Νεστορίου) από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Στο εθνικό και στο λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται

Στη Φλώρινα η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ.