Στο αυτόφωρο σήμερα εκδότης και διευθυντής των Παραπολιτικών

Αφορμή για την δίωξη στάθηκε μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς οδηγούνται σήμερα ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος προκειμένου να δικαστούν κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή για την δίωξη στάθηκε μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  στην οποία τους εγκαλεί καθώς, όπως υποστηρίζει, επιτέθηκαν στον ίδιο, μέσω του ανήλικου παιδιού του, από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι προτίθενται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.

Την ίδια ώρα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά».

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα η οποία έχει εντολή να διακριβώσει την βασιμότητα όσων εκθέτει στην μήνυση του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης .