Με τεχνητό χιόνι λόγω καλοκαιρίας τα χιονοδρομικά

Στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας είναι αδιάκοπη η λειτουργία των κανονιών τεχνητής χιόνωσης

Με τεχνητό χιόνι αναμένεται να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων όσα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν φαίνεται να ευνοούν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας είναι αδιάκοπη η λειτουργία των κανονιών τεχνητής χιόνωσης, προκειμένου οι σκιέρ να μπορέσουν να απολαύσουν καταβάσεις στις πλαγιές του όρους Βόρας. Επίσης, από τους υπεύθυνους έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για έλκηθρα για τους μικρούς επισκέπτες.

Στα "3 – 5 Πηγάδια" της Νάουσας λειτουργούν και τα 20 κανόνια. Στόχος είναι να ανοίξει όλη η πίστα την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ για το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί και νυχτερινό σκι.

Και μπορεί οι νιφάδες χιονιού να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο ανοιχτά θα είναι για τα Χριστούγεννα τα σαλέ και οι εναέριοι αναβατήρες για βόλτα στη Βασιλίτσα Γρεβενών, στο Ελατοχώρι Πιερίας, στο Σέλι Ημαθίας, στο Λαϊλιά Σερρών, στο Φαλακρό Δράμας, στο Πισοδέρι Φλώρινας και στο Περτούλι Τρικάλων.