Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα Παρασκευή οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για απόπειρα απάτης εις βάρος του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και ένας σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου.

Στους συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, ενώ ο σύμβουλος του κ. Καραχάλιου επιβαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της υπεξαίρεσης από την υπηρεσία.

Κόντρα έχει ξεσπάσει, εν τω μεταξύ, ανάμεσα στον Νίκο Καραχάλιο και τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Ράντο, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού “τουρίστα” και ισχυρίστηκε ότι προσέλαβε τον ειδικό σύμβουλο προκειμένου να ενεργεί εκείνος αντ' αυτού. Η απάντηση του κ. Καραχάλιου, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Α989, ήταν: “Όντως έλειπα στο εξωτερικό, γιατί στις προτεραιότητές μας ήταν να είμαστε εκεί για να κλείσουμε τα πακέτα με τους tour operators”. Προανήγγειλε ακόμα ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Ράντου.