Βίντεο σοκ: Μετανάστης κακοποιεί το παιδί του στις ντουζιέρες καταυλισμού

Ο 32χρονος Σύριος ομολόγησε και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία

Σοκ προκαλούν οι εικόνες ενός μετανάστη να δέρνει με βιαιότητα το μικρό αγοράκι του, ενώ αυτό βρίσκεται στις ντουζιέρες του καυταυλισμού που φιλοξενούνται στη Σούδα, στην καρδιά της πόλης της Χίου.

Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο μέσα στην μπανιέρα, ο μετανάστης το τραβά, το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω. Παρά τα κλάματα του μικρού αγοριού, ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει τον γιο του, Μάλιστα, κάποιος τρίτος προσπαθεί να τον σταματήσει, αλλά αυτός τον διώχνει και συνεχίζει να κακοποιεί το αγοράκι. 

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη

Τη γνηστιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν στο politischios.gr ανώτατες αστυνομικές πηγές. Όπως επεσήμαναν η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως για πολύ αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύριο ενώ το ανήλικο παιδί που απεικονίζεται στο βίντεο είναι γιος του. Παρότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους κύκλους των μεταναστών κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει μέχρι που άλλος πρόσφυγας κατήγγειλε το περιστατικό σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο 32χρονος Σύριος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση». 

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε το politischios.gr.  

Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία καταγράφηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.