Δημοσκόπηση Public Issue: 9 στους 10 πιστεύουν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο

Η έρευνα για το Νοέμβριο δείχνει απογοήτευση και οργή στην κοινωνία

Μία κοινωνία οργισμένη και απογοητευμένη δείχνει νέα έρευνα της Public Issue. Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Νοέμβριο, σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες  (88%) εκτιμούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.

Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε. 

Για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, το 29% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ νιώθουν «οργή και απογοήτευση», το 25% «απογοήτευση» και  το 19% «ανησυχία/άγχος» 

Σε πολιτικό επίπεδο

-  Το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

-  Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ και μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. 

-  Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (42%)  ενώ ο  Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22%.

-  Ωστόσο, το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο. 

 - Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ