Πολυτεχνείο: Έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία η πορεία

Ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου - Πλησιάζει η κεντρική πορεία

Βίντεο-φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος
 

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία έχει φτάσει η κεφαλή της μεγάλης πορείας για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας είναι παρατεταγμένες οι κλούβες της Αστυνομίας ενώ οιιαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν αντιαμερικανικά συνθήματα.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το «μπλοκ» του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.  

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ οι διαδηλωτές της ΠΑΣΠ - που έχουν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία - φώναζαν συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη αυτός μας οδηγεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή».

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από την πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δίπλωσαν την σημαία και διαλύθηκαν.

Ωστόσο ο δρόμος, μπροστά από την πρεσβεία παραμένει κλειστός καθώς αναμένεται να καταφθάσει εκεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο: Έληξε η πορεία με την σημαία - Αναμένεται η κεντρική πορεία 

Mε εντολή της αστυνομίας έκλεισε στις 15.00 ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό και στις 17.00 οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».