Αλαλούμ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ

Δεν αναστέλλουν τελικά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Επιμένουν στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, παρά την αρχική ενημέρωση που έκανε λόγο για αναστολή των κινητοποιήσεων μετά από εξηγήσεις της κυβέρνησης.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το μετρό και το τραμ θα κινηθούν αύριο Τρίτη από τις 10 το πρωί και μετά, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα υπάρξει καμία κινητοποίηση στον ΗΣΑΠ και ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει κανονικά.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραμ θα κινηθεί μόνο από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακολούθως, οι κινητοποιήσεις σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα συνεχιστούν ως εξής:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Η ταλαιπωρία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για το επιβατικό κοινό αύριο Τρίτη, καθώς με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, από τις 10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, αύριο από τις 12 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. 

Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.