Καλή χρονιά με ένα εισιτήριο δώρο για κάθε δέκα ακυρωμένα

Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να διατίθεται στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών η δεσμίδα των δέκα εισιτήριων συν ένα δωρεάν. Το μέτρο επεξεργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο στο αρμόδιο υπουργείο (Ανάπτυξης) και έχει ανακοινωθεί από τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.

Ήρθε όμως η ώρα να εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν ειδικές εκπτώσεις για τους κάτοχους μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρωτοχρονιάτικος "μποναμάς" ετοιμάστηκε για τους συνεπείς επιβάτες που δεν ξεχνούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους. Από την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου θα αρχίσει να διατίθεται η δεσμίδα των δέκα εισιτήριων συν ένα δώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών αυξάνονται συνεχώς και μάλιστα οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

Αρχές του 2013, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, οι ελεγκτές κομίστρου θα αυξηθούν σε αριθμό και ανέρχονται πλέον μεταξύ 120 και 150 στις σταθερές συγκοινωνίες και σε 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το πρόστιμο που πληρώνεται άμεσα ή εντός 10 ημερών, θα καταβάλλεται μονό το 50% της αξίας του. Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι οι έλεγχοι να λειτουργούν προληπτικά, ώστε περισσότεροι επιβάτες να ακυρώνουν εισιτήρια και να αυξηθούν τα έσοδα των συγκοινωνιών.

Αν συνεχιστεί η θετική εικόνα από την αύξηση των εσόδων, τότε θα αποφευχθούν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτήριων από τον Οκτώβριο του 2013 που ζητεί η τρόικα.