“Γλυκαίνει” ο καιρός

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, αναμένονται για την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά ηπειρωτικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα νότια, με ένταση στο Ιόνιο από 3 έως 4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από 1 έως 4 και τοπικά το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Μέχρι και τους 16 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, με την καλοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή. Από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας ενώ αναμένονται και βροχοπτώσεις.