Συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για όλους

Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας, με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο "Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή".

Στη συναυλία θα συμμετέχουν δωρεάν οι γνωστοί καλλιτέχνες Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης και Χαράλαμπος Γαργανουράκης, σε συνεργασία με τους Βολιώτες καλλιτέχνες Ν. Παρθένη, Αν. Κατσιγιαννη, Ζ. Κουκουσέλη και Απ. Μόσιο.

Η συναυλία θα δοθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, στις 27 Δεκεμβρίου (20:00) και όσοι την παρακολουθήσουν, αντί εισιτηρίου, θα αφήνουν στην είσοδο τρόφιμα που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους Βολιώτες.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Παντσάς, συντονιστής της διοργανωτικής προσπάθειας, τόνισε: "Το μήνυμα πρέπει να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της περιοχής μας, διότι η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. Ο σκοπός είναι ιερός και ανθρώπινος. Αντί για εισιτήριο, στον «κουμπαρά» της εκδήλωσης, ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει την αγάπη του με τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα προσφερθούν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ή να αφήσει στην είσοδο ένα μικρό ελάχιστο ποσό που θα χρησιμοποιηθεί πάλι για το Παντοπωλείο. Ούτως η άλλως, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους".

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά χάρη στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές των Βολιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται οι δικαιούχοι που διαθέτουν τη σχετική κάρτα, με την οποία θα εφοδιαστούν σταδιακά όλοι οι επωφελούμενοι.