Βαρύ το κατηγορητήριο για τα μέλη της “μαφίας των δυτικών προαστίων”

Για σωρεία αδικημάτων κατηγορούνται οι συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα φερόμενα ως μέλη της «μαφίας των δυτικών προαστίων», ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για: εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη (με όπλα), υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης (αφορά τρεις αστυνομικούς), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συρροή κλπ, οπλοφορία, οπλοκατοχή, παραχάραξη και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη μία πρωτοφανής για τα χρονικά επιχείρηση, με συμμετοχή πάνω από 600 αστυνομικών όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικών λειτουργών!

Οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος κυκλοφορούσαν με Φεράρι, Πόρσε και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων, και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι. Στο στόχαστρό τους είχαν μπει επιχειρηματίες, γνωστοί καλλιτέχνες και γενικά άτομα με μεγάλη οικονομική ευχέρεια.