Εορτασμός του «ΟΧΙ» σε ελληνικό σχολείο στο Μπρονξ (βίντεο)

"Γιορτάζουμε όλες τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές, ενώ οι μαθητές διδάσκονται και παραδοσιακούς χορούς" ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου του Αγίου Πέτρου

Το ελληνικό σχολείο του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ γιόρτασε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, με τους μαθητές να απαγγέλουν ποιήματα και να τραγουδούν για την Ελλάδα, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Πολίτης σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την επιθυμία και ευχή να δει τους σημερινούς Ελληνες να ακολουθούν τις Χριστιανικές αξίες και ιδεώδη.

Η διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου κυρία Σοφία Γεργατσούλη – Σοφίλλα εξέφρασε την τιμή που νιώθει εκείνη και η συνάδελφός της, κυρία Ευαγγελία Αράπη – Ασπρη, που υπηρετούν το σχολείο του Αγίου Πέτρου.

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή που μπορούμε να διδάξουμε την ελληνική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό στα παιδιά της Ομογένειας που ζουν στην περιοχή του Μπρονξ. Γιορτάζουμε όλες τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές, ενώ οι μαθητές μας διδάσκονται και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς» ανέφερε η κυρία Γεργατσούλη – Σοφίλλα.