Το Τζόκερ κληρώνει 7 εκατομμύρια ευρώ

Τι πρέπει να κάνεις αν γίνεις εκατομμυριούχος, σύμφωνα με τους ειδικούς του Forbes!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη κλήρωση του Τζόκερ που, μετά από 11 συνεχόμενα τζακ ποτ, μοιράζει απόψε στην πρώτη κατηγορία το απίστευτο ποσό των 7.000.000 ευρώ. Τα 5+1 «μαγικά» νούμερα που θα βγάλει η κληρωτίδα θα αναδείξουν τον επόμενο εκατομμυριούχο.

Από το πρωί πλήθος υποψηφίων εκατομμυριούχων συρρέει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και συμπληρώνουν το ένα δελτίο μετά το άλλο με την ευχή να τους χαμογελάσει η τύχη. Η προθεσμία για την κατάθεση των δελτίων είναι μέχρι τις 21:30 και μισή ώρα αργότερα ξεκινά η μεγάλη κλήρωση.

Τι πρέπει να κάνεις εάν αυτός ο ένας εκατομμυριούχος είσαι εσύ;

Βράδυ Πέμπτης… έχεις στηθεί μπροστά από την τηλεόρασή σου και περιμένεις την κλήρωση των 7 εκατομμυρίων ευρώ… Η κλήρωση ξεκινάει. Βγαίνει το πρώτο νούμερο… το έχεις! Το δεύτερο… το έχεις… Έχεις και τα 5 νούμερα και η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή. Έπιασες ήδη το πεντάρι! Βγαίνει και το Τζόκερ και… είναι αυτό που έπαιξες! Παγώνεις για λίγα δευτερόλεπτα και… «απογειώνεσαι» με προορισμό την τρέλα και το όνειρο!!! Μια νέα ζωή απλώνεται μπροστά σου!

Πριν κάνεις, όμως, οτιδήποτε με τα εκατομμύριά σου, σου παρουσιάζουμε 7 βασικές συμβουλές από τους ειδικούς του Forbes που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα τη νέα σου ζωή:

1. Μην κάνεις τίποτα. Τις πρώτες εβδομάδες ή ακόμη και μήνες αφότου έχεις κερδίσει, προσπάθησε να μην πάρεις καμία μεγάλη απόφαση. Συνήθως οι βιαστικές αποφάσεις αποδεικνύονται όχι και τόσο καλές επιλογές. Καλύτερα να περιμένεις να ηρεμήσουν τα πράγματα.

2. Ζήτησε τη βοήθεια ειδικών για τα οικονομικά και τα φορολογικά σου. Αγνόησε τους συγγενείς που το παίζουν «ξερόλες» για το πώς πρέπει να ξοδέψεις ή να επενδύσεις τα χρήματά σου. Οι ειδικοί έχουν περισσότερη γνώση σε αυτά τα θέματα από το μέσο άνθρωπο.

3.  Δημιούργησε μια «απόσταση ασφαλείας» ανάμεσα σε εσένα και οικογένεια/φίλους. Σίγουρα είναι ωραίο να νιώθεις ότι μπορείς να βοηθήσεις  τους ανθρώπους του κύκλου σου, ωστόσο θα εκπλαγείς από το πλήθος εκείνων που θα σπεύσουν να διεκδικήσουν ένα κομμάτι από την «πίτα» σου. Δεν θέλεις να γίνεις ένα κινούμενο ΑΤΜ από όπου θα τραβάνε όλοι χρήματα. Στις δωρεές και στα δώρα που θα κάνεις χρειάζεται σύνεση, αλλιώς θα καταλήξεις απένταρος και ίσως και χρεωμένος.

4. Μείνε όσο μπορείς ανώνυμος. Εάν μαθευτεί ότι ο νικητής του μεγάλου τζακ ποτ είσαι εσύ, ετοιμάσου να σου την πέσουν οι πάντες… γνωστοί, φίλοι, συγγενείς, τράπεζες, λογιστές, δικηγόροι, επενδυτές! Για καλή σου τύχη, στην Ελλάδα οι νόμοι σε προστατεύουν, διότι σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου αφορά το μεγάλο νικητή χωρίς το άτομο να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Οπότε, εκμεταλλεύσου το!

5. Ζήσε με καθορισμένο προϋπολογισμό. Ειδικά εάν δεν έχεις συνηθίσει να διαχειρίζεσαι μεγάλα χρηματικά ποσά, είναι απαραίτητο να βάλεις κάποιους κανόνες στο πώς θα ξοδεύεις τα χρήματά σου ώστε να αποφύγεις τις σπατάλες. Ένας τρόπος είναι να τα βάλεις στην τράπεζα και να προγραμματίσεις να ξοδεύεις μόνο τους τόκους, αφήνοντας το αρχικό κεφάλαιο απείραχτο.

6.Ξεπλήρωσε όλα σου τα χρέη. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από το να αποπληρώσεις τα χρωστούμενά σου. Είτε πρόκειται για χρέη από πιστωτικές κάρτες, είτε για κάποιο δάνειο, είτε ΕΝΦΙΑ και γενικά εφορία, μη διστάσεις να τα ξεχρεώσεις και να γλιτώσεις και τα επιτόκια που θα πλήρωνες μελλοντικά.

7. Τρέξε άμεσα να εξαργυρώσεις το δελτίο σου. Αφού αφήσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει ότι είσαι πλουσιότερος κατά πολλά εκατομμύρια, το επόμενο βήμα είναι να εξαργυρώσεις το δελτίο σου. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν περιπτώσεις που το δελτίο χάθηκε, καταστράφηκε, εκλάπη ή ακόμη και ξεχάστηκε αφού πέρασε η προθεσμία εξαργύρωσής του. Εσύ έχεις 3 μήνες να το εξαργυρώσεις, ωστόσο κάντο εντός ολίγων ημερών.