Προσπάθησαν να πουλήσουν μωρό για 8.000 ευρώ

Τέσσερις συλλήψεις Βούλγαρων για παράνομη υιοθεσία νεογνού

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογνού αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τέσσερις Βούλγαρους, μεταξύ αυτών και τους βιολογικούς γονείς. Κατά πληροφορίες, η «ταρίφα» για την αγοραπωλησία του βρέφους είχε οριστεί στις 8.000 ευρώ. Το νεογέννητο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική και είναι καλά στην υγεία του.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν πριν από λίγο καιρό ένας Βούλγαρος - τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής να ταυτοποιηθούν- εντόπισε την 32χρονη έγκυο στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της, αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού.

Πράγματι, τις τελευταίες μέρες, η εγκυμονούσα και ο 36χρονος σύζυγός της ταξίδεψαν στην Κατερίνη, όπου αρχικά φιλοξενήθηκαν από συμπατριώτισσά τους, 41 ετών, σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της. Με τη συνδρομή 37χρονης Βουλγάρας, η έγκυος γέννησε το επόμενο διάστημα σε νοσοκομείο της περιοχής, απ’ όπου στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο παραπάνω διαμέρισμα, όπου φιλοξενείτο.

Την ίδια ώρα, ο άγνωστος Βούλγαρος -στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στην υπόθεση- είχε ήδη έρθει σε επαφή με ζευγάρι Ελλήνων που ενδιαφέρονταν να «αγοράσουν» το νεογνό.

Φαίνεται όμως ότι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης είχαν φθάσει πληροφορίες για την επικείμενη αγοραπωλησία, με συνέπεια την περασμένη Παρασκευή να γίνει έρευνα στο διαμέρισμα της 41χρονης Βουλγάρας, όπου, εκτός από την ίδια, τους βιολογικούς γονείς και τη νεογέννητη κόρη τους, βρισκόταν και μία 32χρονη ομοεθνής τους. Ακολούθησε η σύλληψή τους και ήδη παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Κατερίνης για να απολογηθούν.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του Βούλγαρου και της 37χρονης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή όλων των κατηγορούμενων ως μεσαζόντων σε τυχόν άλλες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών.