Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας

Μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν να εκβιάζεται προκειμένου να μεροληπτήσει στη διαδικασία του ελέγχου του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψης του ΣτΕ για τις  τηλεοπτικές άδειες

 

Έρευνα για την διερεύνηση τέλεσης ενδεχόμενων παράνομων πράξεων διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να εκβιάζεται με αφορμή θέματα που άπτονται σε προσωπικές του σχέσεις προκειμένου να μεροληπτήσει στη διαδικασία του ελέγχου του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς συμμετέχει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει απαντήσεις.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει ήδη δώσει εντολή «για διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη» υπογραμμίζοντας πως «σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες».

Μάλιστα, ο υπουργός καλεί «όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Πάντως, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο εν λόγω δικαστικός θα μπορεί να μετάσχει της διάσκεψης παρά την πειθαρχική έρευνα σε βάρος του.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:  

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».