Ισλαμικό τζαμί στην Αθήνα: Πού θα κτιστεί και πώς θα είναι

Στην περιοχή του Βοτανικού

Στην περιοχή του Βοτανικού, στο σημείο του παλαιού Κεντρικού Σταθμού Αυτοκινήτων του Ναυτικού, θα κτιστεί το ισλαμικό τέμενος (τζαμί) της Αθήνας. Εκτός από το χώρο του τεμένους θα ανεγερθούν και δυο βοηθητικοί χώροι που θα χρησιμεύουν ως γραφεία των ιμάμηδων.

Η σύμβαση βρίσκεται ήδη αναρτημένη στη Διαύγεια.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 886.963,17 ευρώ και θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Απριλίου. Η ανάδοχος εταιρεία του έργου έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 76.630 ευρώ.

Το νομοσχέδιο που άνοιγε το δρόμο για την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή. Στο σχέδιο υπογραμμιζόταν ότι η Αθήνα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στη χώρα μας.

Το τζαμί θα κτιστεί σε έκταση επτά στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το κυρίως κτίριο θα έχει έκταση 850 τ.μ. και θα μπορεί να στεγάζει συνολικά 350 άτομα (300 άνδρες και 50 γυναίκες). Το μέγεθός του δεν θα ξεπερνά έναν μεσαίου μεγέθους ενοριακό ναό και δεν θα διαθέτει μιναρέ.