“Πνίγηκε” στο μπουρίνι η Αθήνα – Προβλήματα σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα

Πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων και απάντληση υδάτων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική

Πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει στην Αττική η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα πάντως με την Τροχαία, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος στην Αθήνα λόγω της βροχόπτωσης.

Έντονα είναι εν τω μεταξύ τα καιρικά φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα στην Ηλεία, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Στην Ηλεία, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένα σπίτια στον Πύργο και σε άλλες περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει.

Στη Ζάκυνθο, ξαφνικό και ελάχιστης διάρκειας μπουρίνι πέρασε από το νησί με εντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Ταυτοχρονα, σύμφωνα με το imerazante.gr, στο νησί επέστρεψε για μια ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ανεμοστρόβιλος που σάρωσε τις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι και πόλη, από τις οποίες συμπαρέσυρε οροφές απο σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκλάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τα χτυπήματα ανεμοστρόβιλων, οι ζημιές ήταν μεν τοπικές αλλά μεγάλες, με αποτέλεσμα να σημάνει πλέον συναγερμός σε αρχές και πολίτες, έτσι ώστε να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα.

Το μεσημέρι, στα δύο κόπηκε το νησί της Κέρκυρας, αφού η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Κέρκυρας – Λευκίμμης γινόταν με εξαιρετική δυσκολία, επειδή πλημμύρισε ο δρόμος τόσο στον κόμβο της Μεσσογγής, όσο και στο σημείο έξω από το ξενοδοχείο Μιραμάρε.

Όπως μεταδίδει το corfupress.gr, στην περιοχή Μπούκαρη ανεμοστρόβιλος παρέσυρε δύο κολώνες της ΔΕΗ αλλά και αρκετά δέντρα, με αποτέλεσμα αφενός να διακοπεί η κυκλοφορία, αφετέρου να παραμείνει χωρίς ηλεκτροδότηση μεγάλο μέρος της περιοχής.

Εξάλλου, στην Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε 28 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία Θέρμου δέχθηκε τρεις κλήσεις, επίσης για κοπές δέντρων.