Απαγορεύτηκε η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις

Την ενόχλησή του για τη ρίψη δακρυγόνων στην πορεία συνταξιούχων εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας, στον Ν. Τόσκα και ζήτησε να μην επαναληφθεί

Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Ν. Τόσκα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της πορείας συνταξιούχων, σήμερα το πρωί στο Κέντρο της Αθήνας, και ζήτησε να μην επαναληφθεί. 

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλβε την πολιτική ευθύνη για την χρήση χημικών στη σημερινή διαδήλωση συνταξιούχων και προχώρησε σε απαγόρευση των δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».