Αγώνας δρόμου για την είσπραξη οφειλών από το υπουργείο Εργασίας

Μόνο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά η ενοποίηση όλων των ταμείων υπό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Αυτό διευκρινίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως προκύπτει από τα όσα δηλώνει ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο Εργασίας δε σχεδιάζει επί του παρόντος ενοποίηση των ταμείων σε επίπεδο διαχείρισης, απονομής συντάξεων και εισφορών.

Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η είσπραξη όλων των οφειλών υπέρ του Δημοσίου με ευκολότερη και αμεσότερη διαδικασία.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι στόχος είναι να ενταχθεί τελικά στο ΙΚΑ το 95% των ασφαλισμένων.

Βρούτσης: "Θα είχαμε αποφύγει την κατάργηση των δώρων, αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία"

Λάβρος κατά όσων πολιτών έχουν εισπράξει παράνομες συντάξεις τη στιγμή που δεν τις δικαιούνταν εμφανίζεται σε άλλες του δηλώσεις ο Γιάννης Βρούτσης.

"Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει, θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον Εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

"Είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το όφελος από τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων ανήλθε στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπορεί και να είχαμε αποφύγει αυτό το μέτρο αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία εδώ και χρόνια", δήλωσε.