Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου

"Σε καμία περίπτωση δεν προκαλώ οποιονδήποτε σε διάπραξη μη νομίμων ενεργειών", ξεκαθαρίζει ο Αστέριος Γαβότσης

Για παρερμηνεία των όσων είπε στη συγκέντρωση στο Μελισσοχώρι «λόγω της έντασης της στιγμής» κάνει λόγο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συγκέντρωσης δημοτών, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Μελισσοχωρίου.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Γαβότσης τονίζει:

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω, και σε καμία περίπτωση δεν προκαλώ οποιονδήποτε σε διάπραξη μη νομίμων ενεργειών παρά μόνο φροντίζω για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Όλοι μαζί θα πρέπει στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα και τα προβλήματα αυτού».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, μιλώντας σε συγκέντρωση δημοτών στην πλατεία του Μελισσοχωρίου, ο Αστέριος Γαβότσης αναφέρθηκε σε φήμες περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια στην περιοχή, και ακούγεται σε βίντεο να λέει: «Μου είπε ο κ. Τόσκας ότι φασιστικοποιώ την τοπική κοινωνία. Με είπαν ρατσιστή, με είπαν ξενοφοβικό. Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά, ξέρετε πολύ καλά ποιος είμαι. Τέτοιες τάσεις ούτε είχα, ούτε θα αποκτήσω όσο μεγαλώνω. Είμαι ο πιο δημοκρατικός. Μακριά από μένα αυτές οι ταμπέλες».

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Δήμαρχος: Προσέξτε όμως, μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο που σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς

Πολίτης: Πώς; Νόμιμα; Με ποιον τρόπο;

Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει.

Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;

Δήμαρχος: Μπράβο, αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.