Καμίνης: Να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο

Για την περίπτωση της Βίλας Αμαλίας στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών μίλησε σε συνέντευξή του στο MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. “Θα μιλήσουμε με τους κατοίκους για να δούμε με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθεί το κτίριο. Το ότι έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας το πληροφορήθηκα την Πέμπτη το πρωί”.

Σε ότι αφορά το θέμα των σκουπιδιών, ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε ότι δεν προβλέπονται ούτε απεργίες ούτε καταλήψεις. “Καλό είναι να σκεφτούμε το θέμα της διαθεσιμότητας. Μιλούσαμε όλοι γι' αυτό, αλλά ξαφνικά ξεφούσκωσε. Είχα πει ότι είναι ένα θέμα άδικο, το οποίο δεν λύνεται ούτε με καταλήψεις, ούτε με απεργίες δημάρχων”.

Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν καν πτυχίο, ενώ βρίσκονται στη δημοτική αστυνομία και κόβουν κλήσεις. “Δεν έχουμε πολλούς πτυχιούχους. Πρέπει να δούμε που υπάρχουν κενά και ελλείψεις”, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια τώρα δεν καθιερώθηκε το μέτρο της αξιολόγησης στο δημόσιο. “Για την κρίση φταίνε κάποια πράγματα. Είναι κρίση δημοσιονομική και κρίση του κράτους. Όταν λέμε αξιολόγηση, εννοούμε ότι δημόσια διοίκηση χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει”. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν υπηρεσίες, στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ενώ σε άλλες δεν υπάρχει προσωπικό. “Το ζητούμενο είναι η όποια αξιολόγηση να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Καμίνης.