Το παράπονο της Άννας: Πού ήταν το νέο σκοπευτήριο όταν το χρειαζόμουν;

Για το γκρέμισμα της παράγκας που έπαιζε το ρόλο του σκοπευτηρίου και την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης

Δηλώσεις κατά την άφιξή της στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος έκανε η διπλή ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη.  Εκτός από την χαρά της για τα δύο μετάλλια που κέρδισε και την ευχή της τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το αγαπημένο της άθλημα, η «χρυσή» Άννα εξέφρασε και την πικρία της για την αντιμετώπιση που είχε μέχρι σήμερα.

Όσο για το γκρέμισμα της παράγκας που έπαιζε το ρόλο του σκοπευτηρίου στη Δράμα και στην οποία προπονούταν και την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, η χρυσή Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι το έμαθε μετά και την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου, καθώς δεν είχε επαφή με τα social media και τις ειδήσεις. 

«Το έμαθα και απογοητεύτηκα πάρα πολύ… Θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Όχι ότι τώρα είναι περιττό που θα γίνει αλλά, όταν εγώ το χρειαζόμουν για να φτάσω εδώ, και ήταν απαραίτητο τότε, δεν το είχα. Και δεν είχα τη σωστή συμπεριφορά από την πολιτεία απέναντι σε μένα και τον προπονητή μου» είπε με πικρία η Άννα.

Η 20χρονη διπλή Ολυμπιονίκης μίλησε ακόμα και για το αν είναι καλύτερη στο αεροβόλο ή το σπορ πιστόλι (στο οποίο και έκανε την έκπληξη με το χρυσό) και για τις διακοπές που θα κάνει για δύο εβδομάδες προκειμένου να ξεκουραστεί και να επιστρέψει στις προπονήσεις και τις υποχρεώσεις της. 

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη έφτασε στην Ελλάδα λίγο με τις 13:15, Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την υποδέχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε:  «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους.

Μετά από λίγες ώρες, με τακτική πτήση της Aegean έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, μαζί με πατέρα και προπονητή της. 

Στο αεροδρόμιο την περίμεναν με πολύ μεγάλη αγωνία και συγκίνηση η μητέρα της, ο αδερφός της, η κολλητή της φίλη και ο πρόεδρος της συλλόγου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τη οικογενειακή υποδοχή της Άννας Κορακάκη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Τελικός προορισμός η γενέτειρά της, η Δράμα, η πόλη όπου βρίσκεται το πατρικό της και όπου βρισκόταν και το προπονητήριό της, πριν ο δήμος το κατεδαφίσει για να της στήσει κοντέινερ.