Επίθεση σε γραφείο καθηγήτριας στο Πολυτεχνείο

Στόχος επίθεσης από αγνώστους έγινε την Τετάρτη το γραφείο της καθηγήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δανάης Διακουλάκη, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος,.

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο της και αφού την έβγαλαν έξω από αυτό, άρχισαν να γράφουν παντού συνθήματα.

Την Πέμπτη η διοίκηση του ΕΜΠ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, συγκλήθηκε από τον πρύτανη, καθηγητή Σίμο Σιμόπουλο εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση, και αποφάσισε:

1. Να τεθεί αύριο, 20.12.2012, εκτάκτως στην Σύγκλητο το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και με εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ανασταλούν οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Ιδρύματος τις επόμενες δύο ημέρες.

2. Να καταθέσει το Ίδρυμα μηνυτήρια αναφορά με βάση την συνημμένη στο παρόν αναφορά της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

3. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο γραφείο της Δανάης Διακουλάκη με μέριμνα της Πρυτανείας.

4. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΜΠ, “Τα σχολεία πάνε Πολυτεχνείο”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο παραπέμπει στην από 14.12.2012 αναρτηθείσα στο διαδίκτυο θέση της Πρυτανείας και συγχρόνως, καταδικάζει την επίθεση των κουκουλοφόρων.