Πέθανε ο Άρης Ιγγλέσης

Έφυγε όπως έζησε. Κύριος, αντέχοντας διακριτικά τον άνισο αγώνα με τον καρκίνο, χωρίς παράπονο

Ο κόσμος των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, έχασε χθες ένα ακόμα από τα διακεκριμένα μέλη του και μάλιστα πρόωρα. Ο Άρης Ιγγλέσης εγκατέλειψε στον αγώνα της ζωής μόλις στα 57 του χρόνια, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο βαφτισμένος Αριστόβουλος, Σαμιώτης την καταγωγή, γόνος 3ης γενιάς εφοπλιστών, έζησε την ζωή του βασισμένη στην κυριολεξία της φράσης «σεμνά και ταπεινά», δημιουργώντας στο διάβα του μόνο φίλους οι οποίοι μένουν με την ανάμνηση ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ, με βαθειά μόρφωση, αστείρευτο λεπτό χιούμορ και διάθεση για βοήθεια οποιουδήποτε και οπουδήποτε χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες.

Ξεκίνησε τους αγώνες το 1981, στο τιμόνι ενός 4θυρου Honda Civic, με το ψευδώνυμο «Castor» και δεν απομακρύνθηκε ποτέ από αυτούς, μετέχοντας και προσφέροντας από διάφορα πόστα εκτός των μπάκετ οδηγού ή συνοδηγού. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ) και αργότερα δημιούργησε το Αθλητικό Σωματείο «Πυθαγόρας», προσφέροντας σημαντικές όσο και αφανείς στο ευρύ κοινό υπηρεσίες, στην από δεκαετιών προσπάθεια για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε πολλούς αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων (sporting & regularity) συνήθως με την αγαπημένη του Porsche 924, επιβεβαιώνοντας το επιλεγμένο στιλ της ζωής του, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να έχει την καλύτερη 911.

Έφυγε όπως έζησε. Κύριος, αντέχοντας διακριτικά τον άνισο αγώνα με τον καρκίνο, χωρίς παράπονο, πάντα με άφθονο αυτοσαρκασμό και χιούμορ.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη, ώρα 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.