Σκότωσαν 4 από τα ροτβάιλερ της Κοζάνης

Σύμφωνα με τη ΠΦΠΟ, οι δημοτικές αρχές σκότωσαν 4 από τα 8 ροτβάιλερ τα οποία είχαν κατασχεθεί από τον 72χρονο ιδιοκτήτης τους

Σε ευθανασία 4 ροτβάιλερ που κρατούνταν στο κυνοκομείο του Δήμου προχώρησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης και η Αντιδήμαρχος σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με τη ΠΦΠΟ, οι δημοτικές αρχές σκότωσαν 4 από τα 8 ροτβάιλερ τα οποία είχαν κατασχεθεί από τον 72χρονο ιδιοκτήτης τους , τα οποία όμως δεν συμμετείχαν καν στον θάνατο του μικρού παιδιού, για να μην τα παραδώσουν στο φιλοζωικό. Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την ευθανασία των ζώων και μιλά έγκλημα που έγινε από την πλευρά του δήμου Κοζάνης. 

Η ευθανασία των τεσσάρων ροτβάιλερ έγινε την Πέμπτη το πρωί στο καταφύγιο του Δήμου και αμέσως μετά τα νεκρά ζώα οδηγήθηκαν σε ειδικό αποτεφρωτήριο στην Πτολεμαΐδα που διαθέτει άδεια διαχείρισης ζωικών υπολειμμάτων.

Μετά τον τραγικό θάνατο του 5χρονου αγοριού τον περασμένο Μάιο, την ημέρα του Πάσχα, η ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης είχε βγάλει το πόρισμα ότι «Όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που κατασχέθηκαν από τον 72χρονο και που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη είναι επικίνδυνα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης, ο δήμος προχώρησε αρχικά σε δημόσια πρόσκληση για την υιοθεσία όλων των ζώων από ενδιαφερόμενους πολίτες. Υπήρξαν πάνω από δέκα αιτήσεις υιοθεσίας για όλα τα ζώσα ακόμη και για τα δύο σκυλιά που σκότωσαν το πεντάχρονο αγόρι. Ακολούθησε η παρέμβαση του εισαγγελέα που με εντολή του εξαίρεσε από την υιοθεσία τα δύο ζώα που ευθύνονται για τον θανάτου του μικρού αγοριού.

Για τα τέσσερα ροτβάιλερ δεν εγκρίθηκε καμία από όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο Κοζάνης γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο δήμος, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης.

Για δύο ροτβάιλερ που είναι σε μικρή ηλικία, εγκρίθηκε η υιοθεσία τους από πολίτη που δηλώνει εκπαιδευτής και που διαθέτει τις υποδομές που έχει θέσει ως προϋπόθεση η υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα.

Τα δύο σκυλιά που, σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη τους, ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού θα παραμείνουν στο καταφύγιο του δήμου ως στοιχείο της δικογραφίας και στην συνέχεια θα υποβληθούν και αυτά σε ευθανασία.