“Των Χωρών τα Παραμύθια” με ελεύθερη είσοδο

Παραμύθια από όλες τις χώρες σκοπεύει να αφηγηθει τα φετινά Χριστούγεννα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση του δήμου έχει ονομασία "Των Χωρών τα Παραμύθια". Πρόκειται για ένα μεγάλο αφηγηματικό και μουσικό "ταξίδι", με ιστορίες από την Ευρώπη, που θα φιλοξενηθούν στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, έως τις 28 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Γνωστοί ηθοποιοί έχουν αναλάβει τους ρόλους αφηγητών αγαπημένων παραμυθιών. Θα συμμετέχουν επίσης η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και χορωδίες. Όλοι μαζί, με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα ως οδηγό τους, συμπράττουν για τη δημιουργία ενός προγράμματος που στόχο έχει να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

Για τις 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η αφήγηση του παραμυθιού "Ο Παπουτσωμένος Γάτος", ενώ ακολουθούν στις 21 Δεκεμβρίου τα: "Ο Πέτρος και ο Λύκος" και "Tuttifantchen". Στις 27 Δεκεμβρίου, σειρά παίρνουν τα παραμύθια "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" και "Οι Δώδεκα Πριγκίπισσες που χόρευαν", ενώ στις 28 του μηνός θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο "Η Λεμονιά".

Η εκδήλωση "Των Χωρών τα Παραμύθια" διεξάγεται σε συνεργασία με την Eunic (European Union of National Institutes for Culture Thessaloniki), τον επίσημο φορέα συνεργασίας των ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στη χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης, που διοργανώνεται στις 22 Δεκεμβρίου (20:30) με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων του Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα κλασικού και χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου.