Η οικογένεια πιστεύει ότι ο Μαυρίκος δολοφονήθηκε και καταθέτει μήνυση

Η σορός του μεταφέθηκε στο ΚΑΤ, όπου έγινε και η αναγνώριση από την σύζυγο του θύματος

"Όλα είναι πιθανά. Από την εγκληματική ενέργεια μέχρι και το ατύχημα", δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, στην πρωινή εκπομπή του Ant1, σχολιάζοντας την τραγωδία στην Αττική Οδό.

Όπως είπε "εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα από αυτή του ατυχήματος - αν και το αυτοκίνητο ήταν καλά συντηρημένο όπως βγήκε από το εργοστάσιο - έως την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, το να έγιναν, δηλαδή, όλα με εγκληματικό σχέδιο".

Ο κ. Κούγιας είπε ότι από χθές έχει επικοινωνήσει με μια σειρά τεχνικών συμβούλων - έναν πυροσβέστη, έναν μηχανολογο και έναν ειδικό περί των εκρήξεων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι επειδή η οικογένεια θέλει πρόσβαση στη δικογραφία τα επόμενα 24ωρα - ακόμη και σήμερα αν προλάβουν - θα υποβληθεί μήνυση για ανθρωποκτονία απο πρόθεση.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε 100% αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα, είναι μια δικονομική κίνηση", εξήγησε ο ποινικολόγος.

Θυμίζουμε ότι μετά το δυστύχημα η σορός του μεταφέθηκε στο ΚΑΤ, όπου έγινε και η αναγνώριση από την σύζυγο του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, η αναγνώριση έγινε από κάποια κοσμήματα ή το ρολόι που έφερε το θύμα.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Α. Κούγιας, επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός οδηγός του οχήματος είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Πριν το δυστύχημα, ο ίδιος ο κος Κούγιας τον έψαχνε επί ώρες επειδή είχαν επαγγελματικό ραντεβού, αλλά δεν μπορούσε να τον βρει. 

Οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό κατέγραψαν το όχημα να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα και για άγνωστους λόγους σταματάει και τυλίγεται στις φλόγες. Η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. 

Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ανέλαβε η Υπηρεσία Εγκλημάτων Κατά Ζωής και όχι η Πυροσβεστική ή η Τροχαία, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, γεγονός που αφήνει πολλά ερωτηματικά για το πώς ακριβώς συνέβη το δυστύχημα. 

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία. 

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, από τη μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού) που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.