Wall Street Journal: Οικονομικός χειμώνας για τους Έλληνες

Εκτεταμένο άρθρο-αφιέρωμα στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με πολλά παραδείγματα πληγέντων από την κρίση πολιτών, παραθέτει η εφημερίδα Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για "οικονομικό χειμώνα".

Το άρθρο ξεκινά με την περίπτωση μίας Ελληνίδας δημοτικής υπαλλήλου, η οποία έστειλε το γιο της να μείνει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα επειδή δεν μπορούσε να τον συντηρήσει, και μάλιστα δηλώνει τόσο φτωχή που η κόρη της, η οποία ζει μαζί της, “ζηλεύει τον αδελφό της, που μάλλον περνάει καλύτερα στο ίδρυμα”.

Στην εφημερίδα μιλά και ο διευθυντής του Ιδρύματος Χατζηκώστα, Λεωνίδας Δραγουμάνος, που αναφέρει ότι η ζήτηση για φιλοξενία παιδιών από άνεργους γονείς είναι τεράστια.

Μία άλλη οικογένεια στην Κυψέλη, που έχει πληγεί βαριά από την κρίση, δηλώνει ότι “ζούσαμε αξιοπρεπώς πριν. Δεν είχαμε καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά τουλάχιστον μπορούσαμε να αγοράσουμε νέα ρούχα”.

Παρατίθεται ακόμα η περίπτωση ενός συνταξιούχου που με τη σύνταξή του, που δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το μήνα, συντηρεί εν μέρει ή πλήρως τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, συνολικά έντεκα άτομα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "προσπαθεί να υποβαθμίσει το νεοναζιστικό της υπόβαθρο και παρουσιάζεται ως Ρομπέν των Δασών", ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου, που υποστηρίζει ότι σε λίγα χρόνια η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτο κόμμα.