Δεύτερος δικαστικός σκόπελος κατά της διαθεσιμότητας στην Κοζάνη

Νομικό "μπλόκο" στο μέτρο της διαθεσιμότητας έβαλε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, λίγες ημέρες μετά την πρώτη απόφαση κατά του μέτρου από την αντίστοιχη δικαστική υπηρεσία της Ξάνθης.

Προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης εκδόθηκε από το δικαστικό όργανο.

Οι 17 δημοτικοί υπάλληλοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 27 Φεβρουαρίου 2013. Μέχρι τότε, οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική.

Βάσει της αντίστοιχης διαταγής που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, που αφορούσε 14 δημοτικούς υπαλλήλους, ανέφερε ότι "προσωρινά διατάσσει το Δήμο Ξάνθης να απασχολεί τους αιτούντες, σύμφωνα με τους όρους της εργασιακής τους σχέσης και να αποδεχθεί προσωρινά την εργασία τους με όρους πλήρους απασχόλησης και στην ίδια θέση εργασίας με το ίδιο αντικείμενο".