Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως του Αρ. Πάγου για την υπόθεση Βγενόπουλου

Με αφορμή αναφορά του εισαγγελέα εφετών Γιάννη Αγγελή

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή αναφορά του εισαγγελέα εφετών Γιάννη Αγγελή που αφορά στους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων και τις εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κίνησε την κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου σχετικά με καταγγελία του εισαγγελικού λειτουργού ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να εκτελέσει τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για τον επιχειρηματία την περίοδο που ήταν αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών.

Ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, μεταξύ των οποίων τη Γεωργία Τσατάνη και τον Νίκο Ορνεράκη.

Την έρευνα θα διενεργήσουν τα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σε ανακοίνωση του ο υπουργός, απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για το θέμα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική".

Πάντως, από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή.

Την συγκεκριμένη έρευνα έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας την οποία η ίδια έχει χαρακτηρίσει "αθλιότητα".